Hoppa till innehåll

Autentisk ramen med grönsaker, svamp och ägg

26 november 2025 av
Autentisk ramen med grönsaker, svamp och ägg
Lobna
| No comments yet | Total tid  40 minuter
betyg
Det är något magiskt med ramen. En rykande het skål fylld med näringsrika grönsaker, fyllig buljong och mjuka nudlar kan få vilket höstregn som helst att kännas lite mindre grått. Det här receptet är perfekt för dig som vill skapa en autentisk och samtidigt enkel ramen hemma!


Gör så här

Koka ramen-nudlar enligt paketets anvisningar

  • Fyll en kastrull med vatten och låt det koka upp. Tillsätt ramen-nudlarna och koka dem enligt tidsanvisningarna på förpackningen. Rör om då och då så att nudlarna inte fastnar i varandra.

Värm grönsaksbuljongen i en kastrull

  • Häll buljongen i en kastrull och värm på medelvärme tills den sjuder. Smaka av med en nypa salt eller kryddor om så önskas

Tillsätt morot och låt sjuda

  • Lägg de skivade morötterna i den varma buljongen och låt dem sjuda i cirka 5 minuter tills de är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd.

Häll upp nudlarna i en skål och toppa

  • Fördela de kokta nudlarna i två skålar. Häll den varma buljongen över nudlarna och toppa med hackad vårlök och skivade ägg.

Smaksätt och servera

  • Droppa lite sojasås och sesamolja över rätten för extra smak. Servera genast och njut av din hemlagade ramen!

Ingredienser


  • 200 g ramen-nudlar
  •  400 ml grönsaksbuljong Water
  •  1 morot, skivad
  •  1 vårlök, hackad
  •  1 ägg, kokt
  •  sojasås efter smak
  •  sesamolja efter smak


TIPS

Använd färska grönsaker för bästa smak och textur. Prova att lägga till chiliolja om du gillar lite hetta!

Logga in att lämna en kommentar