Gör så här
Koka ramen-nudlar enligt paketets anvisningar
- Fyll en kastrull med vatten och låt det koka upp. Tillsätt ramen-nudlarna och koka dem enligt tidsanvisningarna på förpackningen. Rör om då och då så att nudlarna inte fastnar i varandra.
Värm grönsaksbuljongen i en kastrull
- Häll buljongen i en kastrull och värm på medelvärme tills den sjuder. Smaka av med en nypa salt eller kryddor om så önskas
Tillsätt morot och låt sjuda
- Lägg de skivade morötterna i den varma buljongen och låt dem sjuda i cirka 5 minuter tills de är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd.
Häll upp nudlarna i en skål och toppa
- Fördela de kokta nudlarna i två skålar. Häll den varma buljongen över nudlarna och toppa med hackad vårlök och skivade ägg.
Smaksätt och servera
- Droppa lite sojasås och sesamolja över rätten för extra smak. Servera genast och njut av din hemlagade ramen!
Ingredienser
- 200 g ramen-nudlar
- 400 ml grönsaksbuljong Water
- 1 morot, skivad
- 1 vårlök, hackad
- 1 ägg, kokt
- sojasås efter smak
- sesamolja efter smak
TIPS
Använd färska grönsaker för bästa smak och textur. Prova att lägga till chiliolja om du gillar lite hetta!