Hoppa till innehåll

Enkel Guide: Gör Din Egna Blåbärssylt - Perfekt Resultat Varje Gång!

26 november 2025 av
Enkel Guide: Gör Din Egna Blåbärssylt - Perfekt Resultat Varje Gång!
Lobna
| No comments yet | Total tid  40 minuter
betyg
Det är något magiskt med ramen. En rykande het skål fylld med näringsrika grönsaker, fyllig buljong och mjuka nudlar kan få vilket höstregn som helst att kännas lite mindre grått. Det här receptet är perfekt för dig som vill skapa en autentisk och samtidigt enkel ramen hemma!


Gör så här

Rensa och förbered bären

  • Rensa blåbären noggrant. Lägg bären i en kastrull eller gryta tillsammans med vattnet och koka upp. Låt sjuda utan lock i cirka 10 minuter.

Tillsätt socker

  • Ta kastrullen från värmen och rör ner sockret. Sätt tillbaka på svag värme och låt sjuda i ytterligare 5 minuter, eller tills sylten börjar tjockna. Tiden kan variera beroende på bärens saftighet.


Skumma sylten

  • Ta bort kastrullen från värmen och skumma av eventuellt skum som bildats på ytan.

Tillsätt natriumbensoat

  • Blanda natriumbensoaten med cirka 1 dl av sylten i en separat skål. Rör sedan ner blandningen i den resterande sylten.

Fyll och förvara burkarna

  • Häll den varma sylten i rena, steriliserade och varma glasburkar. Fyll ända upp till kanten och sätt på lock direkt. Förvara burkarna mörkt och svalt.

Ingredienser


  • 2 l blåbär  (2 l blåbär motsvarar 1 kg)
  •  ½ dl vatten
  •  6 dl syltsocker
  •  1 krm natriumbensoat


Tips

Om bären plockats efter mycket regn kan de vara extra saftiga. I sådana fall kan du minska mängden vatten i receptet.


Logga in att lämna en kommentar