Utskriftsalternativ:

Ramen – En Smakrik Skål av Tröst och Njutning

mängd1 portionFörberedelsetid15 minuterTillagningstid25 minuterTotal tid40 minuter

Det är något magiskt med ramen. En rykande het skål fylld med näringsrika grönsaker, fyllig buljong och mjuka nudlar kan få vilket höstregn som helst att kännas lite mindre grått. Det här receptet är perfekt för dig som vill skapa en autentisk och samtidigt enkel ramen hemma!

 1 l Grönsaksbuljong
 2 msk Sojasås
 1 msk Miso pasta
 200 g Ramen nudlar
 150 g Champinjonerskivade
 1 Rödlökskivad
 2 Förkokta ägg
 50 g Spenat
 1 Chiliskivad
Förbered Buljongen
1

Värm upp grönsaksbuljongen i en stor kastrull. Tillsätt [sojasås] och [miso pasta] och rör om tills det är väl blandat

2

Smaka av buljongen och justera med mer sojasås om nödvändigt.

 
Tillaga Nudlar och Grönsaker
3

Koka [ramen nudlar] enligt förpackningens anvisningar och ställ åt sidan.

 
4

Fräs [champinjoner], [morötter] och [rödlök] i en het stekpanna tills de mjuknar.

Montera Ramen Skålar
5

Fördela de kokta [nudlarna] i skålar. Tillsätt [grönsaker], [spenat], [chiliskivor] och toppa med [förkokta ägg].

6

Häll den varma buljongen över ingredienserna och servera direkt.

Notes

Använd en kombination av miso och sojasås för att ge buljongen djup och rik smak.

Näringsinnehåll

0 portioner

Portionsstorlek