Bästarecept

få de bästa recepten

Ramen – En Smakrik Skål av Tröst och Njutning

FörfattareLisa Bergström
betyg5.0
Total tid40 minuter
SharePostSave

Ingredienser

 1 l Grönsaksbuljong
 2 msk Sojasås
 1 msk Miso pasta
 200 g Ramen nudlar
 150 g Champinjonerskivade
 1 Rödlökskivad
 2 Förkokta ägg
 50 g Spenat
 1 Chiliskivad
Ramen – En Smakrik Skål av Tröst och Njutning

Ingredienser

 1 l Grönsaksbuljong
 2 msk Sojasås
 1 msk Miso pasta
 200 g Ramen nudlar
 150 g Champinjonerskivade
 1 Rödlökskivad
 2 Förkokta ägg
 50 g Spenat
 1 Chiliskivad

Gör så här

Förbered Buljongen
1

Värm upp grönsaksbuljongen i en stor kastrull. Tillsätt [sojasås] och [miso pasta] och rör om tills det är väl blandat

2

Smaka av buljongen och justera med mer sojasås om nödvändigt.

 
Tillaga Nudlar och Grönsaker
3

Koka [ramen nudlar] enligt förpackningens anvisningar och ställ åt sidan.

 
4

Fräs [champinjoner], [morötter] och [rödlök] i en het stekpanna tills de mjuknar.

Montera Ramen Skålar
5

Fördela de kokta [nudlarna] i skålar. Tillsätt [grönsaker], [spenat], [chiliskivor] och toppa med [förkokta ägg].

6

Häll den varma buljongen över ingredienserna och servera direkt.

FAQ

Tips

Använd en kombination av miso och sojasås för att ge buljongen djup och rik smak.

Måltid: Lunch

Vad tyckte du om receptet?

betyg5.0